Zonder adviseur je hypotheek regelen

Execution only hypotheek

Wanneer je zonder hypotheekadviseur een hypotheek wilt regelen, noem je dat een execution only hypotheek. Nadat je aangetoond hebt dat je over voldoende kennis beschikt, en een goed overzicht hebt in je financiële situatie kun je de hypotheek zelf regelen. Er zijn natuurlijk wel een aantal voordelen aan het zelf regelen van een hypotheek, het financiële plaatje is een van de grootste voordelen omdat je geen hypotheekadviseur nodig hebt. Je betaald alleen voor het afsluiten van de hypotheek.

Execution only hypotheek

In je vrije tijd eenvoudig te regelen

Ander bijkomend voordeel is dat je een execution only hypotheek in je eigen tijd kunt regelen, of je de aanvraag nu in een avond doet of je doet er de hele week over. Het is wel belangrijk om de verschillende deadlines aan te houden, doe je dit niet dan kun je de papieren weer opnieuw aanvragen wat allemaal extra tijd kost. De documenten moeten op tijd zijn bij de hypotheekverstrekker, ook de overdracht bij de notaris moet op tijd gebeurd zijn. 

Stel je eigen hypotheek samen

Veel mensen die voor een execution only hypotheek kiezen doen dit om de hypotheek helemaal zelf samen te kunnen stellen, hierbij kun je zelf kiezen welke vorm je van een hypotheek wilt. Je kiest de looptijd, maar ook moet je kiezen welk rentepercentage. Wil je extra geld voor een verbouwing en is dit mogelijk, het zijn allemaal belangrijke aspecten bij het regelen van een hypotheek. Wil je gebruik maken van NHG, allemaal punten waarover je na moet denken voor je een keuze maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *