Wat is de relatie tussen een testament en scheiding?

  • door

Een scheiding regelen is nooit leuk. Het vergt veel geduld en tijd om alles goed te regelen. Er kan ook nog weleens iets misgaan. Hierdoor kan een scheidingsproces nog langer duren. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je je testament moet aanpassen na de scheiding. Het is belangrijk dat je hier aandacht aan besteed. Tijdens het opstellen van een financieel plan kun je werken aan je testament. Voor het trouwen heb je namelijk bepaalde zaken geregeld die nu niet meer geldig zullen zijn. Kijk daarom goed na of je testament nog up to date is.

Wat te doen bij problemen?

Zoals eerder benoemd komt het vaak voor dat er hier en daar iets niet goed gaat tijdens een scheidingsproces. Zo kan de een het er niet mee eens zijn met het besluit wat de ander neemt. Hetzelfde geldt voor het testament. Dit is vaak het geval wanneer je samen kinderen hebt. Het is goed om hiervoor een gespecialiseerde erfrechtadvocaat in te schakelen. De advocaat weet precies wat wel en niet mogelijk is en hoe dit veranderd kan worden.

Hoe wordt een testament verdeelt?

Een testament kun je zelf opstellen. Wanneer je overleden bent kijkt een executeur naar je testament om deze te verdelen. Kijk je verder niet meer om naar je testament tijdens je scheiding? Dan is de kans groot dat er informatie en verdeling in het testament staan waar je het eigenlijk niet meer mee eens bent. Bijvoorbeeld je ex-partner die van je erft nadat je overlijdt. Misschien wil je dit zelf wel helemaal niet meer.

Testament aanpassen

Je kunt je testament laten nakijken door een notaris tijdens het scheidingsproces. Je wilt je eigen wensen terugzien in je testament en die kunnen nog weleens anders zijn na je scheiding. Bespreek met je notaris de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *