Waarom is het belangrijk te kiezen voor een begrafenisverzekering?

  • door

Als je in de vijftig bent of ouder, begin je misschien langzamerhand eens na te denken over het plannen datgene wat, naast belasting betalen, onvermijdelijk is in ons leven; de dood. Misschien begin je wel langzaamaan na te denken over een begrafenis planning. Hoewel het geen prettig idee is om u op de dood voor te bereiden, kan dit de stress en last voor uw gezinsleden verlichten. U hebt misschien alle nodige stappen ondernomen om voor het financiële welzijn van uw gezin te zorgen, maar wat gebeurt er met hen als u eenmaal dood bent? 

De meeste mensen begrijpen de pijn en het leed dat hun gezinsleden moeten doormaken met betrekking tot hun eigen begrafenis en andere kosten niet. Daarom is het essentieel om ervoor te zorgen dat ze het fonds hebben om uw uiteindelijke uitgaven te dekken. Een begrafenisverzekering is net zo belangrijk als het opstellen van een testament en kan veel helpen bij uw uiteindelijke uitgaven. 

Wat doet een begrafenisverzekering precies?

Een begrafenisverzekering, of ook wel uitvaartverzekering genoemd, is een permanente vorm van levensverzekering. Deze polis, ook wel bekend als een definitief onkostenplan, is bedoeld om alle kosten te dekken die verband houden met uw overlijden. Nadat u bent overleden betaald uw verzekeringen direct alle onkosten die vanaf het punt van uw overlijden tot aan de uitvaart, waaronder de zorgkosten wanneer u bent overleden omringt door medische hulp, vervoerskosten van de plek van uw overlijden naar huis, het crematorium of naar de begraafplaats, de begrafeniskosten enzovoorts. 

De premies hiervoor kunnen jaarlijks of maandelijks worden betaald en vervallen niet zolang de betalingen actueel zijn. 

Fondsen voor specifieke behoeften

De meeste mensen begrijpen de noodzaak van een begrafenisverzekering niet, omdat ze ervan uitgaan dat de kosten worden gedekt door de aparte levensverzekering die ze hebben afgesloten. Aangezien uw overlijden echter tot onvoorziene uitgaven kan leiden, moet u ervoor gaan.

Na uw overlijden zijn er kosten voor uw medische rekeningen, belastingen en zelfs advocaten. Omdat uw gezinsleden ervoor moeten betalen, wilt u niet dat ze het geld van uw levensverzekering gebruiken om zulke grote uitgaven te dekken. Om hun leven gemakkelijker te maken, is het dus verstandig om een ​​andere set fondsen te hebben die deze uitgaven kunnen dekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *