Minder uitgeven aan je zorgverzekering doe je zo!

In perioden van financiƫle onzekerheid wilt iedereen besparen. Zo kun je een buffer opbouwen en kun je als je echt in de problemen komt hier makkelijker doorheen komen. Wil je ook wat meer besparen op je maandelijkse kosten? Bekijk dan eens je zorgverzekering. Dit is maandelijks weer een grote kostenpost, maar vaak betaal je hier een stuk meer voor dan eigenlijk zal hoeven. In dit artikel gaan we daarom eens kijken wat je zoal kan doen om ervoor te zorgen dat je je zorgkosten kunt verminderen!

Verzekeraars vergelijken

Natuurlijk is het eerste wat je kunt doen om te kijken of je geld kunt besparen het vergelijken van verzekeraars. Verzekeraars bieden vaak namelijk dezelfde verzekering aan voor een lagere prijs. Er zijn daarnaast veel websites waar je de verzekeringen makkelijk kunt vergelijken, zodat je duidelijk kan zien wat de verschillen zijn tussen de pakketten. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op zorgkiezer.nl

Verzeker niet dubbel

Het kan zijn dat je twee keer betaald voor dezelfde verzekering. Zo kun je bijvoorbeeld een reisverzekering hebben die je zorgkosten dekt in het buitenland, maar tegelijkertijd kan het ook zo zijn dat je huidige verzekering dit ook al dekt. Je betaald dan dubbel en dat is natuurlijk zonde.

Hoe hoog is je eigen risico?

Als je je eigen risico verhoogd wordt je premie natuurlijk een stuk goedkoper. Ben je dus gezond en maak je over het algemeen weinig zorgkosten, dan kan het zeker lonen om eens te kijken of je je eigen risico kunt verhogen.

Er zijn natuurlijk ook nog andere dingen die je kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken of je je aanvullende verzekering wel echt nodig hebt. Mocht je bijvoorbeeld alleen naar de tandarts gaan voor controle, dan ben je vaak beter af zonder aanvullende verzekering!