Hoe kies je als ZZP-er de juiste zakelijke lening?

  • door
lening zzp

Ben je een ZZP-er en wil je een lening afsluiten? Dat is vaak lastig, omdat je geen vast salaris hebt en banken dan terughoudend zijn met het verstrekken van een lening ZZP. Het risico voor de bank is groter, omdat deze niet weet of jij in staat bent de lening terug te betalen. Ook hebben veel ZZP-ers niet of nauwelijks financiële reserves om op terug te vallen als ze arbeidsongeschikt worden of er andere onvoorziene omstandigheden optreden. Toch zijn er ook voor een ZZP-er wel degelijk mogelijkheden om een lening af te sluiten.

lening zzp

Welke mogelijkheden zijn er?

Als ZZP-er heb je verschillende opties voor een lening ZZP. Als je nog deels in loondienst bent, kan je een persoonlijke lening afsluiten die gebaseerd is op het inkomen dat je van je werkgever krijgt. Werk je volledig als zelfstandige dan wordt er gekeken naar de inkomsten die je genereert uit je bedrijf. Vaak is een doorlopend krediet een goede optie, omdat de eisen minder streng zijn en je flexibeler bent. Het afsluiten van een zakelijke lening ZZP is ook mogelijk, maar als startende ondernemer voldoe je niet altijd aan de eisen. Je moet minimaal 25 jaar zijn, een inschrijving hebben bij de Kamer van Koophandel en vaak moet je de jaarcijfers van voorgaande jaren laten zien. Tegenwoordig hebben steeds meer ZZP-ers de kracht van social media ontdekt en krijgen zij geld bij elkaar via crowdfunding.

Doe goed onderzoek

Naast de hierboven genoemde opties zijn er nog meer mogelijkheden om als ZZP-er een zakelijke lening af te sluiten. Voordat je als ondernemer start, is het verstandig om je hierin te verdiepen. Beperkt je niet tot één aanbieder, maar vergelijk aanbieders met elkaar. De voorwaarden per aanbieder verschillen en ook de kosten die verbonden zijn aan de lening zijn verschillend per aanbieder. Maak zo voor jouw situatie de best passende keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *