Het aanschaffen van mondkapjes

Het is bijna niet te geloven hoe snel de tijd gaat, maar het coronavirus is alweer meer dan een jaar in Nederland. Hoe snel de tijd ook is gegaan, het virus is helaas de wereld nog niet uit. Dit betekent dat het belangrijk is dat we ons als mensen hiertegen beschermen. Het is niet alleen belangrijk dat je jezelf beschermt, maar ook anderen en dan voornamelijk de kwetsbare doelgroepen. Door 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren kom je al een heel eind. Naast het afstand bewaren is het ook belangrijk dat je een niet-medisch mondkapje draagt. Dit is sinds 1 december 2020 landelijk verplicht geworden in openbare binnenruimtes en in het openbaar vervoer. Hiermee help je voorkomen om het virus te verspreiden. Waarom het dragen van mondkapjes zo belangrijk is en waar je ze gemakkelijk online kunt bestellen, lees je verder in deze blog.

De functie van een mondkapje

Tegenwoordig kun je mondkapjes online kopen  met allemaal diverse printjes en verschillende kleuren. Toch blijven de standaard mondkapjes uit het ziekenhuis met de blauwe en zwarte kleuren het populairst en het effectiefst. De beste mondkapjes om te gebruiken zijn de wegwerpversies, dus niet die van stof. Een mondkapje dient over de neus en mond gedragen te worden om volledig effect te hebben. Het is belangrijk dat je schone handen hebt wanneer je het mondkapje opzet en alleen de elastieken aanraakt. Dit geldt ook wanneer je het mondkapje wilt afdoen. Het is van belang dat je daarna direct je handen wast met water en zeep om besmetting te voorkomen. De allerbelangrijkste regel met het dragen van een mondkapje is dat je deze om de 4 uur moet verwisselen. Na 4 uur dragen is het mondkapje niet meer effectief genoeg om jou en anderen te kunnen beschermen. Zorg dus dat je altijd genoeg kapjes op voorraad hebt!

Waar bestel ik mondkapjes?

Mondkapjes kun je geheel makkelijk bestellen bij https://www.nobraa.com/nl/. De website van Nobraa is een internationale, medische groothandel waar je naast mondkapjes ook terecht kunt voor andere medische artikelen. De producten zijn geschikt voor zowel bedrijven als consumenten. Bij Nobraa kan je de wegwerpmondkapjes bestellen, deze zijn ook het effectiefst om te gebruiken. Maar tegenwoordig is het mogelijk om in bijna alle winkels aan mondkapjes te komen.

Met wat voor soort mondkapjes ga jij deze periode tegemoet?

Er valt dus te concluderen dat het coronavirus voorlopig nog wel bij ons op de wereld zal zijn. Om weer enigszins een normaal leven te kunnen leiden met versoepelingen in de maatregelen, is het belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen houdt. Het dragen van een mondkapje is daar een belangrijk voorbeeld van. Het is tegen bescherming voor jezelf, maar ook vooral voor de kwetsbare doelgroep waarbij het virus dodelijk voor kan zijn. De stoffen mondkapjes die je na een keer gebruiken kunt weggooien, zijn het meest efficiënt om te dragen. Met wat voor soort mondkapjes ga jij de deur uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *