Financieel alles op orde

  • door
Financieel

Jarenlang  heb je ervan gedroomd en hard voor gewerkt, een eigen onderneming. Maar zonder klanten wordt er niet verdiend dus moet je nieuwe klanten werven om inkomsten te genereren. Alleen waar je angstig voor bent kan wel eens uitkomen, de klant betaalt niet. Jij hebt er alles aan gedaan als bedrijf, het hele traject doorlopen maar helaas geen geld. Een dienst of product leveren en dan niet betaald krijgen, het kan een deuk oplopen in je onderneming. Sterker nog komt het veel voor, of gaat het om een grote som geld dan loopt je bedrijf gevaar.

Betalingsachterstand

Te goed van vertrouwen

Ook bij bestaande klanten moet je er scherp op zijn dat de facturen worden betaald. Een klant die al jarenlang diensten afneemt kan ook een loopje met je bedrijf nemen. Jij bent van mening dat de klant wel betaald, hij is al zo lang klant en heeft de eerdere facturen ook betaald. Tot het moment dat je aan de bel trekt, het bedrag wat er betaald moet worden is substantieel opgelopen. Na weken wachten is je ergste nachtmerrie uitgekomen, de klant betaalt niet. Heb je de financiƫle middelen om dit als bedrijf op te vangen?

Tegen schade van niet betaalde facturen kun je tegenwoordig iets doen, de kredietverzekering geeft je de zekerheid dat je niet met je bedrijf in de problemen komt door klanten die niet betalen. Je bedrijf is op deze manier niet alleen financieel gezond, je loopt ook minder risico en veel meer zekerheid dat de klant betaald.