Coronatesten Nederland

  • door

Als je snel een coronatest wilt laten uitvoeren dan kun je dit in coronatestnederland.nl laten doen. De wachttijden bij het GGD zijn over het algemeen langer. Als je een test hebt gedaan dan zul je ook een paar dagen op de uitslag moeten wachten. Als je aanmeld via www.coronatestnederland.nl dan kun je meteen langskomen. Je kunt zien op welke tijdstippen en welke locaties plek is. Doordat alles via de site ingepland wordt kunnen mensen sneller terecht. Dit scheelt veel onnodige tijd en bevordert de doorstroom. Als je aanmeldt voor een sneltest dan krijg je binnen een kwartier het resultaat. 

De PCR-test van het GGD 

Je kunt in een teststraat twee verschillende soorten coronatesten laten afnemen. Bij de GGD wordt een PCR-test afgenomen. De test geeft binnen 4 dagen een uitslag. Bij deze test wordt een wattenstaafje gebruikt. Met een wattenstaafje wordt een monster afgenomen in de neusholte en keelholte. De monsters worden naar het lab gestuurd, daar worden ze geanalyseerd. Binnen een paar dagen krijg je uitslag. 

De corona sneltesten

De sneltest werkt ongeveer hetzelfde. Bij de neusswab sneltest wordt een monster genomen uit de neusholte. Het verschil is dat het monster meteen op een teststrip gelegd kan worden. De test geeft dan ook binnen een kwartier uitslag. Een bloedtest is tevens mogelijk als sneltest. Met een bloedtest wordt gekeken naar bepaalde antistoffen. Doordat gekeken wordt naar antistoffen laat de test zien of je geïnfecteerd bent of eerder geïnfecteerd bent geweest. Je kunt dus ook kiezen voor een combinatie van beide sneltesten. De test kun je plannen via www.coronatestnederland.nl

De bloedtest sneltest

Door gebruik te maken van de coronasneltest heb je dus meteen resultaat. Dit heeft natuurlijk veel voordelen. Je zit niet dagen thuis op de uitslag te wachten wat voor jezelf en een eventuele werkgever ontzettend fijn kan zijn. Wanneer je een sneltest wilt dan kun je dus kiezen uit een bloedtest en een neusswab. Een bloedtest kan vier verschillende uitslagen geven. Bij een bloedtest kan gekeken worden of je op dit moment geïnfecteerd bent met het coronavirus. Daarnaast kan een bloedtest aantonen of je eerder besmet bent geweest met het coronavirus. De test kan natuurlijk ook negatief zijn. Je bent niet geïnfecteerd met het coronavirus en dit ook nooit geweest. Een vierde optie is de mogelijkheid dat je meerdere antistoffen bij je draagt. Deze combinatie laat zien dat je eerder geïnfecteerd bent geweest maar het virus nog bij je kunt dragen. 

De neusswab sneltest

De neusswab test heeft raakvlakken met de PCR-test van het GGD. een wattenstaafje wordt in de neus geplaatst. Dit wattenstaafje neem op deze manier een monster van het neusslijmvlies.Het verschil met de test van het GGD is dat de neusswab sneltest binnen een kwartier uitslag geeft. Na het afnemen van de test wordt het staafje in een labratoriumbuisje gedaan. Daarna wordt de vloeistof uit het buisje op een teststrip gedruppeld. Het duurt dan dus een kwartiertje waarna de uitslag bekend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *