Belastingschijven snappen niet eenvoudig

  • door
belastingschijven

Belasting het is niet eenvoudig en lang niet iedereen snapt het. Gelukkig zijn er voor de ondernemende nederlanders boekhouders die wel alles afweten van belasting en hoe dit in elkaar zit. Als het gaat om loon zijn er drie verschillende belastingschijven waar je in kunt zitten. Als je tussen de 0 en de 68.508 euro verdient op jaarbasis zit je in de eerste schijf en betaal je 37,35% belasting. In de tweede schijf zit je als je boven de 68.508 euro verdient. Hierop betaal je 49,50% belasting. Dit is voor iedereen die onder de AOW leeftijd zit. Als je hierboven zit is het anders.

Loonbelasting boven de AOW leeftijd

Ook als je boven de AOW leeftijd bent betaal je minder belasting in de belastingschijven. Tussen de 0 en de 35,375 euro verdient op jaarbasis betaal je 19,45% belasting. Als je tussen de 35,375 euro en de  68.507 euro betaal je 37,35% belasting. Boven dit bedrag betaal je 49,50% belasting. Deze schijven zijn dus voor de mensen die boven de AOW leeftijd zitten. Deze leeftijd is op het moment 66 jaar en 4 maanden. Deze wordt steeds meer en dat komt, omdat mensen in Nederland steeds ouder worden en dus langer kunnen doorwerken.

Wat wordt er met belasting gedaan?

Veel mensen vinden belasting onzin, maar is dat terecht? Nee. Heel simpel door het geld wat je afstaat aan de staat bouwen ze wegen, parken, scholen en wat allemaal nog niet meer om te zorgen dat jij goed kunt leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *